Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tenyésztők-Kennelek képes leírás - Vadászgörény.tlap.hu
részletek »

Tenyésztők-Kennelek - Vadászgörény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vadaszgoreny.tlap.hu » Tenyésztők-Kennelek
Keresés
Találatok száma - 16 db
Alfa Vadászgörény Farm, panzió és tenyésztői kennel

Alfa Vadászgörény Farm, panzió és tenyésztői kennel

Ha az ember úgy érzi, hogy kellőképpen lökött és mindemellett még óriási felelősségtudattal is rendelkezik, akkor jött el az ideje annak, hogy elgondolkozzon azon, Görény nélkül tényleg lehet élni... - de minek? ! Ez a tudathasadás, bizton jelenthetem, Nálunk bekövetkezett! 2004- óta foglalkozom görényekkel és fejest ugrottam a velük kapcsolatos összes témába. Más tenyésztők, hozzáértő állatorvosok véleményeiből, tapasztalataikból, tanácsaiból táplálkoztunk a sajátunk mellett és fejlesztjük tudásunkat, eme nagy százalékban ismeretlen kisállatok világában! Megszámlálhatatlan bolondozásaikkal, kimeríthetetlen ötleteikkel, egyedülálló felderítő képességükkel egyszerűen nem lehet unatkozni mellettük! Amit el lehet vinni, el lehet dugni, meg lehet szerezni, arra alkalmat, időt és energiát nem sajnálnak: elviszik, eldugják, megszerzik. Amit ki lehet borítani, ahova föl lehet mászni, amit ki lehet nyitni ... - az igekötők sokaságát föl lehetne ide sorolni (fel, le, be, ki, át, meg, el, ide, oda, össze, vissza, szerte, szét, ...)

Angoraferrry

Angoraferrry

Met toch wel verdriet in ons hart laten we van uit de NRF weten dat we de show die gepland stond op 26 september 2009 geannuleerd zal worden. Doordat de show aan het einde van het seizoen gepland was, was het mogelijk om een puppy klasse in te richten. Een klasse die op andere shows niet gehouden kan worden en waar veel animo voor was. Ten nadelen van de tijd waar de show gehouden werd, ontstonden er verhalen over moeder dieren die hierdoor niet mee konden doen in de show omdat ze uit conditie zouden zijn na het hebben van een nest. Voor de meeste mensen is dit logisch en zal ook een keurmeester dit meenemen in de beoordeling van het moederdier. Toch veroorzaakte deze verhalen een argwaan om met moederdieren naar de show te komen.

Bajnok-Vadász Prémgörény Kennel

Bajnok-Vadász Prémgörény Kennel

A BAJNOK Vadász- és Prémgörény Kennelt 2006 tavaszán hoztuk létre, azzal a céllal, hogy valóban minőségi tenyészetet alakítsunk ki, igényes vásárlók részére, valamint, hogy az ember számára társállatnak minél inkább megfelelő görényeket tenyésztsünk, a fajta jelenlegi küllemének megtartásával. Állatainkat nem rácsok mögött tartjuk, lehetőség szerint friss esővízzel, egyéb esetekben szénsavmentes ásványvízzel itatjuk. Nyers, antibiotikumtól mentes szárnyashússal, nyúllal és hallal etetjük őket , kiegészítve (szalmonellamentesített) tojással, mézzel, tőkehalmájjal, kismacskatejjel, ACANA (kizárólag természetes anyagokat tartalmazó) száraztáppal és természetesen vitaminkészítménnyel, mindig tiszták és egészségesek, állatorvos rendszeresen ellenőrzi őket, megfelelő időközönként oltva, féreghajtva és külső élősködők ellen kezelve vannak. Takarításhoz, mosáshoz és mosogatáshoz kizárólag a legjobb minőségű, környezetbarát Amway termékeket használjuk, hogy a görik szervezetét minél kisebb vegyszer-terhelés érje. Tenyészállataink egyben házikedvenceink is.

Crazy Ferret vadászgörény kennel

Crazy Ferret vadászgörény kennel

Bordács Beáta tel:06/30-956-8544 e-mail: crazyferret@citromail.hu BUDAPEST Alle rgia Tünetei: tüsszögés, köhögés, nehézkes levegővétel, asztma, könnyezés, vakarózás, hasmenés, szőrhullás. Az allergiát legtöbb esetben csak tünetileg lehet kezelni. A legbiztosabb védekezés, hogy ha allergológiai vizsgálattal felderítik a kiváltó okot (ami lehet új étel, por stb.) és azt megszüntetjük. Aujeszky-féle betegség Elsősorban fertőzött nyers disznó, vagy patkányhús fogyasztásával fertőződhet meg a görény. Tünetei: nyáladzás, ingerlékenység, bizonytalan járás, izomgörcsök. Lappangási ideje 3-4 nap, majd az állat 1-2 napon belül lebénul és elpusztul. Ellenszere nincs, minden esetben az állat halálát okozza. Megelőzés: a hús hőkezelése (főzés), mivel hő hatására a vírus elpusztul. Bélelzáródás Emésztetlen étel, vagy lenyelt tárgyak hatására bélelzáródás alakulhat ki. Tünetei: étvágytalanság, levertség, hasi fájdalom, székrekedés, súlyos esetben hányás. A bélelzáródás súlyos esetben (hányás) azonnali orvosi beavatkozást (esetleg műtéti) igényel! Enyhébb eseteknél próbálkozhatunk étolaj vagy ízesített étolaj etetésével.

Diamond Ring Vadászgörény Kennel

Diamond Ring Vadászgörény Kennel

Amfi idén lett volna két éves. Megszületett, mert "a mamája, papája olyan aranyos, szép, tovább kéne vinni a vérvonalat", vagy mert "jól jön az a kis zsebpénz tavasszal", vagy "a picik olyan aranyosak, és olyan élmény, amit nem lehet kihagyni" vagy mert sürgős megoldás kellett a nőstény tüzelésére. A rövid másfél év alatt, amit megért, 5 helyen élt. Utolsó előtti helyén nem tartották fontosnak orvoshoz vinni, bár szemmel láthatóan, nagyon rosszul volt, és még az állapota alakulása sem érdekelte őket. Az ő fejfájára nemcsak azt lehetne írni, hogy: élt másfél évet, hanem azt is, hogy: kellett legfeljebb fél évig, -legkevésbé akkor, amikor gondoskodásra szorult. Semmi közöd hozzá? De igen. Pont Neked van a legtöbb közöd hozzá. Hiszen, amikor eldöntötted, hogy kölyköket akarsz megnézted mekkora a kereslet irántuk? Nézem a hirdetéseket. Hány kölyköt is árulnak? És hányan keresnek kölyköt? 1 kölyköt kereső hirdetésre jut vagy 50 eladásra kínáló. Nem kölyök, hanem hirdetés, ami valójában minimum 6-7 kölyköt takar! A másik apróban, meg még most is hímet keresnek tüzelő nőstényhez. Ennyi kölyökkel mi lesz?

Erdőkertikennel

Erdőkertikennel

Kölyök árak: - Átlag kölyökár (minden nélkül): 5.000- 10.000 Ft - Chipezett, (oltott), féregtelenített kölyök, származási lappal: 15.000- 22.000 Ft - Tenyész minőségű vagy extra színváltozat chippel, (oltva) féregtelenítve, származási lappal: 18.000- 45.000 Ft Alapfelszerelés: - Ketrec: 1 görény részére min. egy 120X60X60 cm-es ketrec szükséges és több óra szabad mozgási lehetőség. A ketrec ára saját kezűleg készítve: kb. 10.000- 30.000 Ft Állatkereskedésben vásárolva: 20.000-60.000 Ft

Földvári Vadóc vadászgörény kennel

Földvári Vadóc vadászgörény kennel

Egy pár szó rólam:) Cseuz Anitának hívnak,1975-ben Tiszaföldváron születtem,azóta itt is élek.Gyermekkorom óta fanatikus állatimádó vagyok,kutya,macska,papagáj,nyúl bármi jöhetett.Főleg a kóbor állatok nagyszámú begyüjtésére törekedtem,aminek a családom nem minden esetben örült igazán.1990-1995-ig perzsa macskák tenyésztésébe fogtam hobbi szinten.Emellett évekig szarvasmarha,nyúl,baromfi,sertés tenyésztésével is foglalkoztam.A gyakorlati tapasztalat mellé mindenképp fontosnak tartottam az elméleti tudás elsajátítását is.2003-ban végeztem Nyíregyházán agrármérnökként,állatenyésztő szakon.Jelenleg sajnos nem a szakmában dolgozom,bár a fő munkaköröm mellett 12 versenyló felügyelete az enyém a cég lovardájában.Vadászgörényekkel 2005-óta foglalkozom,amit több év várakozás és felkészülés előzött meg.Jelenleg 4 tenyészállatunk van,idővel tervezem az állomány bővítését.Állataink családtagként velünk élnek a lakásban.A kinti ketreceinkben általában mentett és panziós állatokat szoktunk elhelyezni.A "Szolnoki Görik" színeiben,szervezünk találkozókat ezenkívűl városi rendezvényeken szoktunk részt venni,ahová tájékoztató jelleggel visszük állatainkat.

Főnix-hegyi Ördögfiókák

Főnix-hegyi Ördögfiókák

Saltzer Sára és Kálmán Lőrinc a kennel tulajdonosai. Néhány szóban szeretnénk bemutatni a kennelünket és céljait. Magyarországon az utóbbi időben felerősödött egy nagyon káros tendencia. Kevés a valóban minőségre és egészségre törekvő vadászgörény tenyésztők száma és egyre több a fajtát felelőtlenül szaporító ember. Most nem csak a börzékre és állatkereskedésekbe termelő emberekről beszélek, sajnos a kiállításokon aktívan résztvevők közül is többmindenkire igaz ez. A tenyésztés nem egyenlő a hangzatos címek halmozásával. A napjainkban rendezett vadászgörény versenyek nem nevezhetőek komoly megmérettetésnek, hiszen még valóban elfogadott standard sincs. A kiállításokon az állománynak csupán egy töredéke vesz részt, nincs valóban átfogó kép az állatokról. A tenyésztés az évekre visszanyúló vonalismeretről, a határozott , több generáción át bizonyított típusmegvalósításról szól. Egy álomról, amely nem egyenlő azzal, hogy befedeztetjük a nőstényünket az éppen aktuális győztes hímmel a jobb eladhatóság végett. Aztán majd csak kipottyan az alomból valami jó is.

Gördög Vadászgörény Kennel

Gördög Vadászgörény Kennel

Jelenleg két kutya (német juhászkutya, magyar vizsla), hat vadászgörény, egy sárgafülű teknős, és egy 220 literes akvárium uszonyos lakóinak tulajdonosa vagyok. Szabadidőmben természetesen az állataimmal foglalkozom. Szeretek fényképezni, a vizslámmal járok hajtóvadászatokra, és mindkét kutyával jártam kutyaiskolába. A Gördög Vadászgörény Kennel 2005. augusztus 28-án alakult. A kennel nevét családunk egyik barátja találta ki: egyesíti a görényt és az ördögöt, igazi rosszcsont vadászgörényekre vonatkozik. Első görényem, Arti, 2004-ben került hozzám, Hajdú András tenyésztőtől. Neki a mai napig hálás vagyok, hogy biztosított nekem egy ilyen vadászmocskot, és megtudtam, milyen az ha az embernek görénye lehet És Arti is megtudta milyen az, ha minden mozdulatára ugrik az embere... Első almunk 2005-ben született. 7 kölyökből tartottam meg Gördög Alfát és Adriát, akiket ma hívónevükön Bartekként és Smirg-leeként ismer (hát...szerintem állíthatom...) az ország. 2007-ben került hozzám Kispostavölgyi Amanda, alias Mandy, Pécsről és Gördög Spoiler Szlovákiából, a Főnix-hegyi kennel "közvetítésével". 2008. februárjában került hozzám Kispostavölgyi Ármin Alex. Jelenleg ez az hat tenyészállatom van.

Hirdetés
KIRÁLYDOMBI-VADÁSZGÖRÉNY  Kennel

KIRÁLYDOMBI-VADÁSZGÖRÉNY Kennel

Sikeres az évszakok szerinti tagolás állattartási szempontból. Ősszel és télen beszélünk az étrend módosításáról, illetve etetési-itatási szokások változtatásáról a hideg hónapokban. Hangsúlyt fektetünk a lakásban tartott kutyák sétáltatásánál fontos óvintézkedésekről (kistermetű fajták öltöztetése, illetve a só elleni védekezés). A tavaszi-nyári hónapokban előtérbe kerülnek a meleg elleni védekezés fontos elemei. Friss ivóvíz folyamatos biztosítása, mely különösen fontos udvaron tartott állatoknál, valamint a megfelelő hőmérséklet és nap elleni védelem (árnyék) megoldása. Minden esetben elmondjuk az állatokra legnagyobb veszélyt jelentő hőguta tüneteit. Idősebb diákok (5-6. osztályos kortól kifejezetten szívesen vesznek rész azokon az előadásokon ahol a dolgozó állatokról, beszélgetünk bővebben (pl. munkakutyák, cirkuszi állatok, terápiás állatok stb...). Itt említjük meg és beszéljük át a magunkkal hozott simogatandó állatkák munkarendjét, munkamódszerét. Ejtünk pár szót az állatok tanításáról is (pozitív megerősítéssel). Erre a simogatás során külön is kitérünk a gyakorlatban való alkalmazással. Ennél a korosztálynál már külön kitérünk az állatvédelemre is.

Kispostavölgyi Vadászgörény Kennel Pécs

Kispostavölgyi Vadászgörény Kennel Pécs

Kennelünk 3 görénnyel alakult meg: 1 Hím: Pocak (2006óta ivartalan) 2 nőstény: Luisi, Cleo Kennelünk célja a tenyésztéssel: Sötét vadas színű, Egészséges, jó testfelépítésű, szelíd, jól kezelhető házikedvencek Ezeken kívül fontosnak tartjuk: A magyarországi vadászgörény állomány javítását a beltenyésztés elkerülését az emberek megfelelő tájékoztatását a görények tartásával, nevelésével kapcsolatban. Jelenleg 10db görény tulajdonosai vagyunk, róluk a bal oldali menüpontban találhattok több információt

Mennydörgő Kennel

Mennydörgő Kennel

Egy kis ragadozó nagy karrierje Évtizede a görény szó hallatán a nagytöbbségnek valami randa dolog jutott az eszébe. Mára viszont a kis prémes ragadozó betört a legnépszerűbb házikedvencek közé. Lassan formálódik körülötte egy iparág, ahogy az korábban a kutyákkal és a macskákkal már megtörtént. A görények a menyétfélék (Mustela) családjába tartoznak, körülbelül 60 fajuk él Ausztrália kivételével minden lakott kontinensen. Sok közülük védett, s egy faj, az amerikai feketelábú görény pedig a kihalás szélére jutott. Ma alig több mint 200 példány él belőle, így a világ ötödik legveszélyeztetettebb faja. Pandából például tizenhatszor több van, mint belőle. A nálunk is honos, s mind szívesebben tartott vadászgörény mellesleg valóságos történelmi lény, hiszen az első hivatkozások már a Bibliában megtalálhatók. Mózes harmadik könyvében olvasható (11.29), hogy a földön csúszó-mászó állatok között pedig ezek legyenek tisztátalanok: a görény, az egér és a gyík az ő nemével. A írás megemlíti a görényt, trayf-ként, azaz olyan állatként, amely a zsidók számára tiltott étel volt.

Nostrofuretti Vadászgörény Kennel

Nostrofuretti Vadászgörény Kennel

KEDVES LEENDŐ GÖRIGAZDIK,ÉS ÉRDEKLŐDÖK! Amennyiben,elnyertük tetszésedet,és úgy döntöttél hogy Tölünk szeretnéd kiválasztani leendö kedvenckédet,kérlek figyelmesen olvasd el ezeket a pontokat,tájékoztatókat és feltételeket az elöjegyzés menetéröl! (Bövebb és részletesebb tájékoztatóra személyesen kerül sor) Göritartás nagy felelösséggel jár!!! -A vadászgörik napi szinten sok-sok törödést igényelnek,tehát rendelkezz kellö szabadidövel,vásárlás ne legyen pillnatnyi 'fellángolás'!Mivel egy göri 8-10 évig is élhet igy hosszú távra kell berendezkedned!

Sun yellow Kennel

Sun yellow Kennel

A hírekben megtudhatod a kennelünket pillanatnyilag érintő eseményeket, és olyan vadászgörényes rendezvényeket, ahol személyesen találkozhatsz velünk. Ha csak képeket nézegetnél erre remek lehetőséget kínál fotóalbumunk. Regisztráció után hozzáférhetsz a cikkekhez, megismerheted görényeinket és a kennelünket, illetve olvashatsz a görények sokszínűségéről a Barátaink és történetekközött! Bemutatjuk a görénytartást, a vásárlási szándéktól az együttélésig saját és a környezetünkben lévő görényesek tapasztalatai alapján az Amit a görényekről tudni kellrészben. Kihangsúlyozva a lehetséges nehézségeket, és ennek megoldási fortélyait. Görényegészség címszó alatt genetikáról, elsősegélyről, általánosságban a betegségekről, és a görényeket is érintő kórképekről találsz érdekes és hasznos információkat tudományos megközelítésben, de ugyanakkor laikusoknak is érthetően.

Vadászgörény Kennel & Panzió

Vadászgörény Kennel & Panzió

Az elmúlt négy évben egyre népszerűbb és nagyon sikeres programban vettünk részt. Általános iskolákban, Erdei iskolákban valamint Óvodákban tartunk előadást gyerekeknek állattartásról és állatvédelemről. Óvódások valamint alsó tagozatos kisiskolások részére (2. osztályos korig) egyszerűbb, plasztikusabb rávezetéssel adjuk át az ismeretanyagot. Megbeszélünk alapvető ismereteket, melyeknél előtérbe helyezzük az utcán talált idegen állatoktól való tartózkodás fontosságát, valamint az állatokhoz való helyes közeledés módját.

Viharvadász vadászgörény Kennel Budapest

Viharvadász vadászgörény Kennel Budapest

Szeretem az állatokat! Amióta az eszemet tudom, mindig is voltak állataink (pinty, papagáj, galamb, hörcsög, nyúl, kutya, macska stb..). Először egy tolnai tenyésztőnél láttam görényeket és nagyon megtetszettek ezek az energikus kis ragadozók, akik egyrészt kemény, könyörtelen vadászok, másrészt vicces, játékos "bohócok". Elhatároztam, hogy nekem is kell egy ilyen kisállat. Könyvekből próbáltam minnél több információt szerezni róluk, de elég kevés jó magyarnyelvű könyv van még most is, pár évvel ezelőtt meg nem nagyon lehetett találni jó könyvet. 2002-ben megvettem első görényemet, Ő egy vadas színű, hím kölyök volt. Megfelelő háttértudás és tapasztalatok nélkül eleinte sok problémám merült fel, de lassan belejöttem, hogy mit hogyan kell csinálni. Ez részben saját tapasztalatok alapján, másrészt "nagyobb" vagy mondhatnám neves tenyésztők segítségével történt. Elsősorban vadászati célra tartok és tenyésztek görényeket, és a nálam születő kölyköket is erre a célra szelektálom. Jelenleg 3 görényem van. Görényeimről a tenyészállatok menüpont alatt többet is meg lehet tudni. Kennelem elsődleges célja egy szelíd, jól vadászó, betegségekkel szemben ellenáló állomány kitenyésztése.

Tuti menü