Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Örökbefogadás képes leírás - Vadászgörény.tlap.hu
részletek »

Örökbefogadás - Vadászgörény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vadaszgoreny.tlap.hu » Örökbefogadás
Keresés
Találatok száma - 3 db
Magyar Vadászgörény Klub

Magyar Vadászgörény Klub

Egyesületünk egyik tevékenysége a hontalanná vált vadászgörények befogadása, szocializálása (alomra szoktatás, harapásról leszoktatás, helyes étrendre szoktatás) és új, szerető gazdihoz juttatása. Honnan kerülnek hozzánk a gazdira váró görények? Egy részük az 1., 2., vagy a sokadik gazditól kerül hozzánk, mert: rájöttek, hogy időigényesebb állat, mint gondolták (pl. minden nap ki kell engedni a ketrecből, és foglalkozni kell vele) kudarcot vallottak a nevelésével ('mert harap!') és elment a kedvük a további próbálkozásoktól, a családban örökös konfliktusforrás a görény jelenléte (van, aki szereti, van, aki nem) megváltoztak az életkörülményeik és nincs már rá helyük, idejük, energiájuk. A többiek az utcáról érkeznek. Ők vagy megszöktek, és nem jelentkeztek értük a gazdik vagy elengedték őket, mert rájöttek, hogy időigényesebb állat, mint gondolták,... lásd fent felsorolt indokok.

Minden ami Görény

Minden ami Görény

Egy vadászgörény tartásához ajánlott ketrecet beszerezni, ahova a lakás és saját épsége érdekében el tudjuk zárni. Egy görény számára megfelelő ketrecnek legalább 1 m2 járófelülete van, úgy, hogy kényelmesen két lábra tudjon benne állni és a lehető legkevesebbet tartózkodjon benne. Etető- itató tállal, almos tállal, búvó ládával, játékokkal, alvós ronggyal, függőággyal felszerelt. Forgácsot tilos a görény alá tenni! Nagy szabaduló művészek, ezért a ketrec ajtaját erősítsük meg egy karabinerrel is. Egy felnőtt görény napi alvásigénye évszaktól függően 16-20 óra, így könnyen kiszámítható, kb. mennyi szabad mozgásra, játékra van szüksége. A napi sétát nem igénylik, számukra ez szórakozás. Hetente legalább egyszer kerítsünk rá alkalmat. A görények kedvelik a társaságot, ezért tanácsos felvenni a kapcsolatot más görényesekkel, hogy fajtársaikkal is kiélhessék játékszenvedélyüket. Más görényesekkel való találkozás nagy előnye, hogy így juthatunk legkönnyebben információhoz, segítséghez.

Noé Állatotthon Alapítvány

Noé Állatotthon Alapítvány

Budapest legnagyobb állatotthonaként 1992 óta végezzük a bajba jutott, megkínzott, balesetet szenvedett állatok mentését. Három és fél hektáros állatmenhelyünk jelenleg közel hatszáz kutya, cica, malac, kecske, juh, emu, nyuszi, tengerimalac, csirke, kacsa, liba, páva, vaddisznó, mosómedve, borz, ló, póni, őz, szarvas, díszmadár, galamb, varjú, egerészölyv, teknős, nyest és szarvasmarha átmeneti, vagy - sok esetben - végleges otthona. A Noé Állatotthon Alapítvány Budapest máig legnagyobb állatmenhelye 1992 óta mûködik saját anyagi erőforrásainkból, és csak 2000-ben alakult alapítvánnyá, de azóta is normatív állami támogatás nélkül, önerőből tartja fent magát és látja el két-, három- és négylábú védenceit.Az állatotthont két lelkes fiatal, Zoli és Hédi hozta létre. ők ketten a 90-es évek elején megálmodtak egy olyan világot, ahol minden állatnak joga van az élethez és minden állat kaphat egy második esélyt, legyen az kidobott kutya vagy levesbe való kakas. Évek alatt összespóroltak egy telekre valót, majd elkezdték befogadni a hontalan, bajba jutott állatokat, akik egyre csak jöttek és jöttek, végül már több százan voltak.

Tuti menü