Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Leírások képes leírás - Vadászgörény.tlap.hu
részletek »

Leírások - Vadászgörény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vadaszgoreny.tlap.hu » Leírások
Keresés
Találatok száma - 4 db
Black Footed Ferret (angol)

Black Footed Ferret (angol)

The rarest native mammal in the United States, the black-footed ferret is a short-legged, slender-bodied weasel. It measures just 1 1/2 feet (46 cm) nose to tail. This small carnivore once was widely distributed throughout the North American Great Plains from Alberta, Canada, south through the Rocky Mountains to the southwestern United States. The last wild black-footed ferrets were taken into captivity in 1987. Today, the ferrets have been reintroduced to a few limited areas in the state of Wyoming. Natural History The black-footed ferret is a nocturnal prowler whose fate is closely tied to that of the prairie dog. The ferret eats ground squirrels, mice, birds, and insects. It lives in burrows dug by prairie dogs, which also are its primary prey. A colony of prairie dogs 100 to 148 acres in size is necessary to support one ferret. Causes of Endangerment Killing of Prey and Habitat Loss Massive hunting and poisoning campaigns against the prairie dog, its main food source, caused the ferret to decline. Since the pioneers arrived on the Great Plains, ranchers and farmers have conducted an extensive campaign to get rid of prairie dogs, which were considered pests.

Vad-világ: vadászgörény

Vad-világ: vadászgörény

Eletkor Átlagosan 8-10 év Nemek jellemzői A nőstény kisebb, törékenyebb, mint a hím (33 cm), tömege: 620 g, jellegzetes bundaszagán kívül a párzási időszakban nincs különösebb szaga, évente kétszer tüzel (jele: a péra megduzzad) március végén, április elején, és novemberben, a vemhesség ideje: 39-42 nap. A hím a nőstényhez viszonyítva zömökebb, nagyobb, a testhossza: 38cm, tömege: 980 g, párzáskor erőteljes szagot áraszt, ivartalanítás után a bunda ;,semleges' szagúvá válik. Ivarérettségüket kb. 8 hónaposan érik el. Ekkor érdemes őket bepároztatni, néha elég az is, ha az ellenkező nem illatát érzik. Ha nem szeretnénk mégsem ilyesmivel 'bajlódni' akkor inkább ivartalanítsuk az egyedet, mert különben megbetegedhet. /Ez főként a nőstényekre jellemző/ Melyiket válasszuk? A választás, hogy melyiket tartsuk, alapvetően attól függjön, hogy számunkra melyik állat a szimpatikus. Akinek a nagyobb testű hím tetszik, az állat szaga miatt ne aggódjon, hiszen ha nem tenyésztésre szánjuk az állatot, és egy házi kedvencre vágyunk, akkor ivartalaníttassuk. Az apróbb, törékenyebb nősténynél csak a ragadozókra jellemző bundaszagot érezhetjük, azonban ez nem túlzottan intenzív.

Vadászgörény

Vadászgörény

A vadászgörény vagy házi görény (Mustela putorius furo) emlős, a vad európai közönséges görény, illetve a mezei, vagy molnárgörény rokona. Körülbelül 2500 éve háziasították, többnyire pat kányra, egérre, üregi nyúlra vadásznak vele, de ma már egyre többen csak mint hobbiállatot tartják. A közhiedelemmel (és kinézetükkel) ellentétben, a görények nem rágcsálók, hanem ragadozók, a menyétfélék családjába tartoznak, ugyanoda ahova a menyétek, borzok, vidrák is. Történelem Nem tudni pontosan mikor háziasítottak először görényeket, de maradványaik már i.e. 1500-tól fellelhetők . A vadászgörényt valószínűleg az közönséges görényből (Mustela putorius) háziasították. Vadon élő vadászgörény-közönséges görény hibridek a mai napig léteznek. Új-Zélandon található a világ legnagyobb hibrid-populációja. A vadászgörények legtipikusabb tulajdonsága a vad görényekkel szemben, hogy már nem képesek megélni vadon, illetve a kíváncsiságukon túl is ki tudnak alakítani kötődést a gazdájuk felé, és jobban tolerálják már az emberi betegségeket, és étrendet.

Vadászgörény: intelligens, strapabíró és kedves

Vadászgörény: intelligens, strapabíró és kedves

Mostanában egyre többen tartanak kedvtelésből vadászgörényt (Mustela putorius furo) gyors alkalmazkodóképessége miatt. A görény intelligens, sok mindenre megtanítható. Mostanában egyre többen tartanak kedvtelésből vadászgörényt (Mustela putorius furo) gyors alkalmazkodóképessége miatt. A görény intelligens, sok mindenre megtanítható. Elérhetjük például, hogy hívásra jöjjön, legyen szobatiszta vagy sétáljon pórázon. Olyan ragadozó, amely mindig az adott élőhelyhez alkalmazkodik és kíváncsisága miatt könnyen elkóborol, tehát görénybiztos környezetet kell biztosítanunk számára. Története Csaknem egész Európában előfordul, keleti elterjedésének határai az Urálig terjednek. Hiányzik Skandinávia középső és északi területeiről, a Brit-szigetek jelentős részéről, Izlandból. Milyen állat a vadászgörény? A menyétfélék (Mustelidae) családjába tartozik, legismertebb fajai a házi vagy közönséges görény (Mustela putorius putorius), a mezei görény (M. putorius eversmani) és a vadászgörény (M. putorius furo). Az utóbbi az első kettő keresztezéséből kitenyésztett fajta. Mára csaknem 30 színváltozatot tenyésztettek ki.

Tuti menü