Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek-Rendezvények képes leírás - Vadászgörény.tlap.hu
részletek »

Hírek-Rendezvények - Vadászgörény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vadaszgoreny.tlap.hu » Hírek-Rendezvények
Keresés
Találatok száma - 5 db
Advtix cseppek bolha és kullancs ellen

Advtix cseppek bolha és kullancs ellen

A kullancsoknak annyi. A bolháknak kétszerannyi. A szúnyogoknak háromszor. A legyeknek négyszer. Itt az Advantix! Ugyan elég hideg és havas telünk volt az idén, mégis sok helyen találkozhattunk kullancsokkal. Kutyások, állatorvosok egyaránt arról számolnak be, hogy a kullancsok még a hidegben, sőt a térdig érő hóban is aktívak voltak. Most, hogy már egy kicsit melegszik az idő még több kullancsra számíthatunk. Előbújtak és várják áldozataikat. A kullancsok számára a vér alapvető fontosságú táplálék. A nőstények, a hímek és a fiatal fejlődési alakok is vérszívó életmódot folytatnak. A nősténykullancsoknak nagyobb mennyiségű vérre van szükségük elsősorban a petetermeléshez. A kullancsok csípésük során érzéstelenítő és véralvadásgátló tulajdonságú nyálukat fecskendezik be a szúrási csatornába. A nyálmirigyükben lévő kórokozók ekkor jutnak át az egészséges áldozat szervezetébe.

Egészségügyi tudnivalók gazdiknak

Egészségügyi tudnivalók gazdiknak

Egészségügyi tudnivalók görény-tulajdonosoknak A görények tökéletes társállatok minden igazi állatbarát számára. Bár nem igazán kényesek, szükségük van rendszeres orvosi ellátásra. Az alábbiakban röviden megtalálhattok néhány fontosabb betegséget és egészségügyi problémát, amik előfordulhatnak görényeknél. Általános tünetek, amik betegséget jeleznek Étvágytalanság, láz (39,2 fölött), nehéz légzés, hasmenés, székrekedés, véres széklet, gyakori vakaródzás, tüsszögés, köhögés, szőrhullás, testen található csomók, száraz (kiszáradt) orr, vizelési nehézségek stb. Ilyen tünetekkel mindenképpen sürgősen állatorvoshoz kell fordulni.

FeHoVa

FeHoVa

Jöjjön el Ön is családjával a vadászok, horgászok, fegyverkedvelők és természetbarátok felejthetetlen hangulatú találkozójára! A tavalyi sikeres debütálás után idén látható lesz: - még több rekord trófea: - EURÓPAI VILÁGREKORD TRÓFEA BEMUTATÓ (kiegészítve az eredeti állatról készült olajfestményekkel) - Nadler Herbert emlékére A bemutató fővédnöke Habsburg Lotharingiai Mihály Főherceg - még több vadászkutya: folytatódik a vadászkutya szépségverseny - még több program a gyerekeknek: a Diana Vadászhölgy Klub ismét érdekes játékokkal várja a legkisebbeket

Forródrót bajban lévő gazdiknak

Forródrót bajban lévő gazdiknak

Az elmúlt négy évben egyre népszerűbb és nagyon sikeres programban vettünk részt. Általános iskolákban, Erdei iskolákban valamint Óvodákban tartunk előadást gyerekeknek állattartásról és állatvédelemről. Óvódások valamint alsó tagozatos kisiskolások részére (2. osztályos korig) egyszerűbb, plasztikusabb rávezetéssel adjuk át az ismeretanyagot. Megbeszélünk alapvető ismereteket, melyeknél előtérbe helyezzük az utcán talált idegen állatoktól való tartózkodás fontosságát, valamint az állatokhoz való helyes közeledés módját.

Hírmutató-vadászgörény

Hírmutató-vadászgörény

Az influenzaellenes vakcinák előállítása során a legyengített vagy megölt vírusokat alkalmazzák, hogy védekezésre ösztönözzék az immunrendszert. Ám mivel az influenza kórokozójának esetében a vírustörzsek állandóan mutálódnak, így évről évre új oltóanyagot kell előállítani. A gyártási folyamat, amelyhez tojásokat használnak, akár 5-6 hónapot is igénybe vesz A Novavax Inc. gyógyszergyártó bejelentése szerint géntechnológiai módszerrel egy olyan oltóanyagot sikerült előállítania a cégnek, amely alapjául vírusszerű részecskék szolgálnak. Ezek a részecskék, a vírus "másolatai", amelyeket a kórokozó genetikai szekvenciái ismeretében állítottak elő. Az előállítási folyamat alig négy hetet vett igénybe attól számítva, hogy az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) ismertette a világjárványt (pandémiát) okozó H1N1 vírus genetikai szekvenciáit. Mivel csupán vírusszerű részecskékről van szó, amelyeket a szervezet kórokozókként azonosít, immunitást ugyan kivált, ugyanakkor nem képes megfertőzni a sejteket, sem szaporodni.

Tuti menü