Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, érdekességek képes leírás - Vadászgörény.tlap.hu
részletek »

Cikkek, érdekességek - Vadászgörény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vadaszgoreny.tlap.hu » Cikkek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Divatos házi kedvenc a vadászgörény

Divatos házi kedvenc a vadászgörény

Mostanában egyre többen tartanak kedvtelésből vadászgörényt (Mustela putorius furo) gyors alkalmazkodóképessége miatt. A görény intelligens, sok mindenre megtanítható. Divatos házi kedvenc a vadászgörény Manapság egyre többen tartanak kedvencként vadászgörényt (Mustela putorius furo). Ez a menyétfélék családjába tartozó kis ragadozó állat jól alkalmazkodik a család életéhez, a lakás körülményeihez, könnyen tartható, igazi társsá, a család kedvencévé válhat.

Egészségügyi tudnivalók görény-tulajdonosoknak

Egészségügyi tudnivalók görény-tulajdonosoknak

Egészségügyi tudnivalók görény-tulajdonosoknak A görények tökéletes társállatok minden igazi állatbarát számára. Bár nem igazán kényesek, szükségük van rendszeres orvosi ellátásra. Az alábbiakban röviden megtalálhattok néhány fontosabb betegséget és egészségügyi problémát, amik előfordulhatnak görényeknél. Általános tünetek, amik betegséget jeleznek Étvágytalanság, láz (39,2 fölött), nehéz légzés, hasmenés, székrekedés, véres széklet, gyakori vakaródzás, tüsszögés, köhögés, szőrhullás, testen található csomók, száraz (kiszáradt) orr, vizelési nehézségek stb. Ilyen tünetekkel mindenképpen sürgősen állatorvoshoz kell fordulni. Allergia Tünetei: tüsszögés, köhögés, nehézkes levegővétel, asztma, könnyezés, vakarózás, hasmenés, szőrhullás. Az allergiát legtöbb esetben csak tünetileg lehet kezelni. A legbiztosabb védekezés, hogy ha allergológiai vizsgálattal felderítik a kiváltó okot (ami lehet új étel, por stb.) és azt megszüntetjük. Aujeszky-féle betegség Elsősorban fertőzött nyers disznó, vagy patkányhús fogyasztásával fertőződhet meg a görény. Tünetei: nyáladzás, ingerlékenység, bizonytalan járás, izomgörcsök.

Interaktív közösségi oldal kedvenceinknek

Interaktív közösségi oldal kedvenceinknek

Petpoint.hu - Interaktív közösségi oldal kedvenceinknek Miről szól a Petpoint? A Petpoint.hu egy interaktív közösségi oldal, amely lehetővé teszi: hogy regisztrálja kedvencét és megtalálja az ismerőseit kapcsolatháló kialakulását az állattartók között a kommunikációt, információcserét érdekes fórumok inditását és olvasását apróhirdetések feladását (ezen belül állat társkereső funkció található) Sőt Magyarországon eddig teljesen egyedülálló szolgáltatással áll elő: a gazdi társkereső, állattulajdonosok számára biztosít társkereső rendszert, melyen keresztül a hasonló érdeklődésű emberek társat találhatnak maguknak és állataiknak egyaránt. Ezen kívül számos hasznos információt nyújt az állattartáshoz szorosan kapcsolódó szolgáltatásokról (pl. állatpatikák, állatorvosi rendelők, állateledel boltok, kutya- és macskakozmetikusok, állatmenhelyek, állatpanziók, állatmentők). Összefoglalja mindazt, amire egy állattartónak és kedvencének szüksége lehet.

Mentett görik

Mentett görik

Ebben a blogban mentett vadászgörények történeteit olvashatod, akiknek a sorsa bármely okból nyilvánosságot kíván. Ez az ok lehet a körülményeik, betegségeik, szenvedéseik miatt. Szeretném ha tanulságképp szolgálna mindazoknak akik bármilyen állatot szeretnének vásárolni, hogy mennyire fontos az előzetes felkészülés, ha nem szeretnénk, hogy egy-egy görci, az itt leírtakhoz hasonlóan szenvedéseket éljen át. Történetek: Rengeteg elmaradást kell pótolnunk! Nagyon régen nem írtam már a blog-ba semmit. Teper nagyon jól van szépen gyógyul a lába. Túl van az összes (4) műtéten, megtörtént az ivartalanítása is. Minden kezelés és műtét teljesen zökkenőmentesen zajlott! Nem tudok elég köszönetet mondani. Teper az elmúlt két napot végig az álom, és ébrenlét határán töltötte. Így nem mozog annyit a lába, az biztos. 2-3 óránként etetem, mert bódult és nehezebben mozog a nyelve ráadásul a nyelési reflexei sem az igaziak. Ezért inkább sokszor kap kicsit, nehogy baj legyen. A sebét nem bántja. Igazi kis hősként tűri ezt az egész procedúrát. Ha tudjuk így tartani tovább, akkor két hét múlva kiveszik a lábából a szögeket. Akkor már könnyebb lesz egy kicsit.

Tuti menü