Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Állatvédelem képes leírás - Vadászgörény.tlap.hu
részletek »

Állatvédelem - Vadászgörény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vadaszgoreny.tlap.hu » Állatvédelem
Keresés
Találatok száma - 4 db
Alapítvány a Budapesti Állatkert

Alapítvány a Budapesti Állatkert

Magunkról Alapítvány a Budapesti Állatkert Élő Gyűjteményének Támogatására néven 1992-ben kezdtük meg működésünket, a nevünkben megfogalmazott cél érdekében. 1999-ben nevünket egyszerűsítettük, új nevünk Alapítvány a Budapesti Állatkertért lett, célunk azonban változatlan maradt; a budapesti állatkert lakóinak takarmányozásának és egészségük megőrzésének támogatása adományozóink segítségével.

Fehérkereszt Állatvédő Liga

Fehérkereszt Állatvédő Liga

Fehérkereszt Állatvédő Liga honlapja Alapítványunk 1990-ben jött létre 3 magánszemély kezdeményezésére. Az Alapítvány lelke és motorja Friwaldszky Márta volt, 1997. évi haláláig. Az alapítvány vagyonát a kuratórium kezeli. A kuratórium tagjai feladataikat szabadidejükben, a legcsekélyebb ellenszolgáltatás nélkül látják el. Az Alapítványnak egy fizetett alkalmazottja van, munkánkat önkénteseink segítik. Tevékenységünk eredményeképpen országosan ismert és elismert állatvédő szervezet lettünk. Tagjai vagyunk az Állatvédelmi Világszövetség-nek (WSPA) és az Angol Királyi Àllatvédő Egyesületnek (RSPCA) ahonnan nagyon sok ötletet és segítséget kapunk. Szervezetünk közismertsége arra kötelez minket, hogy nyilvánosság elé tárjunk és felvállaljunk, beszéljünk olyan akkut vagy akár szőnyeg alá söpört, de ettől még nem kevésbé fontos állatvédelmi problémákról, melyek megoldást sürgetnek. Ezt a célt szolgálják folyamatos sajtómegjelenéseink, véleményalkotásunk, jogsegélyszolgálatunk, oktatóprogramunk és nem utolsósorban, a 2009. január 1.-től saját költségünkön létrehozott Civil Állatvédelmi Ombudsman-i hivatal.

Milyet vegyünk, hányat vegyünk?

Milyet vegyünk, hányat vegyünk?

Milyet vegyünk, hányat vegyünk? Nincs egyértelmű viselkedésbeli különbség hím és nőstény között, illetve az egyes színtípusok között. Általában a hím nyugodtabb, gyakrabban megmarad egy helyben, amíg a nőstény aktív, sokat szaladgál. Ez persze nagy mértékben függ egyéntől, és neveléstől is, így nem érdemes csak ez alapján választani. Nézzük meg a szülők viselkedését, ez segíthet a döntésben. Befolyásolhatja ugyanakkor választásunkat, hogy a hímek jóval méretesebbek, mint a nőstények. Ha házikevencnek vásároljuk vadászgörényünket, számoljunk azzal, hogy egy nőstény ivartalanítása költségesebb, mint egy hímé. A kölyök vadászgörények aranyosak, aprók és aktívak. Még nem rögzült bennük rossz szokás, de megnevelve sincsenek. Sok figyelemre, türelemre van szükség, hogy leszoktassuk őket a harapásról, illeve, hogy alomtisztává váljanak. A kamaszkor folyamán akár minden nevelés hatástalannak tűnhet. A felnőtt állatok nyugodtabbak. Általában már leszoktatták őket a harapásról, és alomtiszták. Ha ezek nem is történtek meg, sok türelemmel, szeretettel, és következetes neveléssel általában hamarabb megtanulják ezeket, mint a fiatal kölykök.

Tappancs alapítvány

Tappancs alapítvány

Rólunk A Tappancs Állatvédő Alapítvány 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy átmeneti otthont teremtve menedéket nyújtson a Szegeden és környékén élő kóbor állatoknak. Önkénteseink kitartó munkájának és támogatóink segítségének köszönhetően 2003 szeptemberében megnyílt az ország első lakossági összefogással létesült állatotthona, kezdetben 34 férőhellyel. A Tappancs Tanya Szeged-Kiskundorozsma, Sia dűlő 20. címen található. Megközelítés: a Bordányi úton a Kulipintyó csárdánál jobbra, onnan tábla mutatja az utat. A Tappancs Tanya hatalmas fejlődésen ment keresztül a nyitás óta. Az adományok és az önkéntesek segítségével működő és folyamatosan bővülő menhelyünk 2005 elején 120-160 kutyusnak nyújtott átmeneti otthont, 2008 év elején már több, mint 230 állat egyidejű ellátásról gondoskodunk. Jelenleg összesen 40 db kennel található a menhelyen, melyek egyenként 10-15 m2 alapterületűek. 3 udvar áll rendelkezésre a kennelben tartott kutyák napi mozgatására. A nagyon fiatal kölyök és a beteg állatok elkülönítésére a melléképület helyiségei szolgálnak, ahol fűtési lehetőség is biztosított.

Tuti menü